Αναζήτηση

Δημοσκόπηση

Πως σας φαίνεται η νέας μας ιστοσελίδα;
 

ΣύνδεσηΑρχική Comenius
Comenious
Βίντεο μαθητών
Συντάχθηκε απο τον/την Γεώργιος Σπανός   
Δευτέρα, 07 Οκτώβριος 2013 09:38

 
Ιστοσελίδα Alexandra College (Ιρλανδία)
Συντάχθηκε απο τον/την Γεώργιος Σπανός   
Παρασκευή, 04 Οκτώβριος 2013 11:52

https://sites.google.com/a/alexandracollege.ie/lisdiary/greece

 
Δελτίο τύπου 28-05-2013
Συντάχθηκε απο τον/την Κωνσταντακέλης Αντώνιος   
Τετάρτη, 05 Ιούνιος 2013 16:14

Το Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου συμμετέχει στο διετές  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ?Δια Βίου Μάθηση - Σχολικές  Συμπράξεις ? COMENIUS? το οποίο έχει ως τίτλο: ?Lisdiary - Life Story Diary?. Η παιδαγωγική ομάδα που υλοποιεί το Πρόγραμμα αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς Αντωνίου Κωνσταντίνα, Γεωργοπούλου Μαρία, Γιαμουγιάννη Αναστασία, Κωνσταντακέλη Αντώνιο και Σπανό Γεώργιο οι οποίοι συντονίζουν μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου.

Το Σχολείο μας στα πλαίσια του Προγράμματος πραγματοποίησε κατά το σχολικό έτος 2012-13  τρεις διαδοχικές μετακινήσεις στο εξωτερικό (συνολικά 5 καθηγητές και 9 μαθητές). Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία (Scoala cu cls I-VIIII Nr.3) τον Οκτώβριο του 2012,  η δεύτερη στην Ιταλία  ( Ist. Omnicomprensivo San Marcello Pistoiese)και η τρίτη στην Πορτογαλία (Ancorensis Cooperativa de Ensino) το Φεβρουάριο και το Μάιο του 2013 αντίστοιχα. Στις μετακινήσεις περιλαμβάνονταν συναντήσεις  των εκπαιδευτικών για την οργάνωση και τον σχεδιασμό των επόμενων δραστηριοτήτων  του Προγράμματος καθώς και επισκέψεις στις πόλεις και στα σχολεία της εκάστοτε ευρύτερης περιοχής.

Comenious Portugal

Επίσης, το σχολείο μας υποδέχθηκε τον Απρίλιο του 2013 τη συμβαλλόμενη με το σχολείο μας ομάδα της Γαλλίας (2 καθηγητές και 15 μαθητές). Κατά την συνάντηση αυτή έγινε παρουσίαση  οπτικοακουστικού υλικού σχετικού με το σχολείο μας και τον τρόπο λειτουργίας του. Οι  καθηγητές και μαθητές του γαλλικού σχολείου ξεναγήθηκαν στο σχολείο μας, στην πόλη μας και στο νησί μας.

Οι μαθητές όλων των συμβαλλόμενων χωρών εργάζονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος: www.lisdiary.weebly.com. Το τελικό προϊόν του προγράμματος είναι ένα βιβλίο - ημερολόγιο (έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση)  που περιλαμβάνει κείμενα,  που έχουν αναρτηθεί  σε τακτά χρονικά διαστήματα στην ιστοσελίδα του προγράμματος και έχουν αξιολογηθεί από την παιδαγωγική ομάδα της κάθε χώρας. Τα  ημερολογιακού χαρακτήρα κείμενα στηρίζονται πάνω  σε προβληματισμούς των εφήβων σχετικά με θέματα τοπικού, πανευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος (οικονομική κρίση, ανεργία, φυλετικός και κοινωνικός ρατσισμός, σχέσεις με γονείς και εκπαιδευτικούς  κ.α.).

Μέσα από αυτή τη διαδικασία προάγεται η συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, καλλιεργούνται η φιλία και η αλληλεγγύη μεταξύ νέων από διαφορετικά γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Ταυτόχρονα προωθούνται οι πολιτιστικές ανταλλαγές και ενσταλάζονται και γονιμοποιούνται σκέψεις και απόψεις πάνω στη ταυτότητα του σύγχρονου νέου μέσα σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο.

 
Επίσκεψη στην Πορτογαλία
Συντάχθηκε απο τον/την Γεώργιος Σπανός   
Τετάρτη, 15 Μάιος 2013 00:00

Η τελική συνάντηση για το πρόγραμμα έγινε στην Vila Praia de Ancora της Πορτογαλίας από 6 έως 12 Μαίου 2013 από το σχολείο-συντονιστή ?Ancorensis Cooperativa de Ensino?. Στη μετακίνηση αυτή συμμετείχαν δύο μαθήτριες, 2 καθηγητές και ο διευθυντής του σχολείου μας. Κατά τις εργασίες της συνάντησης οριστικοποιήθηκε η μορφή των τελικών προϊόντων και αξιολογήθηκε συνολικά η υλοποίηση του προγράμματος. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε πόλεις στην ενδοχώρα της Βόρειας Πορτογαλίας.


 
« ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 3

Εκπαιδευτικά Νέα

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους

feed-image Feed Entries

Τελευταία νέα

Δημοφιλή Άρθρα

Copyright

Copyright © 2023 ΓΕΛ Πλωμαρίου - Geniko Lykeio Plomariou. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..

Στατιστικά

Μέλη : 9
Περιεχόμενο : 97
Σύνδεσμοι : 4
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 67923

Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free wordpress web hosting cheap ca domain Valid XHTML and CSS.