Αναζήτηση

Δημοσκόπηση

Πως σας φαίνεται η νέας μας ιστοσελίδα;
 

Σύνδεση



Αρχική
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Συντάχθηκε απο τον/την Admin   
Τρίτη, 12 Απρίλιος 2016 17:17

ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

750 ομάδες περίπου 2000 μαθητές Λυκείου (ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ) απ? όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον καινοτόμο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας ?YOUNG BUSINESS TALENTS 2015-2016? που υλοποιήθηκε για τρίτη φορά στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός παράλληλα διεξάγεται στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και στην Ιταλία.

Στο διαγωνισμό ?YOUNG BUSINESS TALENTS 2015-2016? που ξεκίνησε το Νοέμβριο 2015 η καθεμιά ομάδα-εικονική επιχείρηση η οποία αποτελούταν από 3 ή 4 μαθητές, έπρεπε κάθε εβδομάδα-εικονικό έτος βάση σεναρίου να καταθέτει ένα επιχειρηματικό σχέδιο-business plan δηλ. να αποφασίζει όπως και σε μια επιχείρηση. Στόχος της ομάδας  ήταν να καταστήσει την εικονική της επιχείρηση όσο πιο βιώσιμη και ανταγωνιστική γίνεται εφαρμόζοντας τις τεχνικές του management και του marketing.

Μετά από 11 εβδομάδες-εικονικά έτη με on line διαδικασία και χρησιμοποιώντας έναν επιχειρηματικό  προσομοιωτή (business simulator) δηλ. ένα πολύ προηγμένο λογισμικό που έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται στοιχεία και να αναπαριστά την αγορά σε πραγματικό ανταγωνισμό και έχοντας καταθέσει 11 επιχειρηματικά πλάνα, οι 75 πρώτες ομάδες βάση συσσωρευμένης κερδοφορίας πέρασαν στον τελικό που έγινε με φυσική παρουσία στην Αθήνα το Σάββατο 2/4/2016 στο κλειστό γυμναστήριο του Αμερικανικού κολεγίου.

Το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ πέρασε για τρίτη φορά στον τελικό. Έτσι η ομάδα KLAP_ MEES με τις μαθήτριες:

Παππά Μυρσίνη
Λούπου Στέλλα
Καλαμποκά Ειρήνη
Ανδρονίκου Ειρήνη-Χρυσοβαλάντη

και η  καθηγήτρια  κα Γιαμουγιάννη Αναστασία ΠΕ09 Οικονομολόγος, έζησαν μια μοναδική διδακτική εμπειρία με τη συμμετοχή τους στο βιωματικό αυτό παιχνίδι συνεργασίας και άμιλλας.

Ο δ/ντής και ο σύλλογος των καθηγητών του Γενικού Λυκείου Πλωμαρίου συγχαίρουν τις μαθήτριες και τους εύχονται κάθε επιτυχία στο μέλλον.


 

Εκπαιδευτικά Νέα

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους


Τελευταία νέα

Δημοφιλή Άρθρα

Copyright

Copyright © 2024 ΓΕΛ Πλωμαρίου - Geniko Lykeio Plomariou. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..

Στατιστικά

Μέλη : 9
Περιεχόμενο : 111
Σύνδεσμοι : 4
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 68472

Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free wordpress web hosting cheap ca domain Valid XHTML and CSS.