Αναζήτηση

Δημοσκόπηση

Πως σας φαίνεται η νέας μας ιστοσελίδα;
 

Σύνδεση



Project σχολικού έτους 2013 - 2014
Συντάχθηκε απο τον/την Γρηγόριος Καλδέλης   
Τετάρτη, 28 Μάιος 2014 09:06

 

Το σχολικό έτος 2013-2014 δημιουργήθηκαν τέσσερις ομάδες εργασίας, δύο για την Α' Λυκείου και δυο για τη Β' Λυκείου. Οι ερευνητικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ανά τάξη είναι οι ακόλουθες:

 

Α? ΛΥΚΕΙΟΥ: «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών»

 

Το Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» της UNICEF έχει αξιολογηθεί από την Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού που εδρεύει στη Γενεύη ως το καλύτερο που γίνεται στην Ελλάδα για την προώθηση και ευρεία διάχυση του περιεχομένου της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού και διεξάγεται στα πλαίσια της Εκπαίδευσης για την Ανάπτυξη. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Προσχολική, Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας οι μαθητές της Α? Λυκείου του ΓΕ.Λ. Πλωμαρίου είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν, να ενημερωθούν για το έργο της UNICEF και το πώς ζουν κάποια άλλα παιδιά στον κόσμο και το κυριότερο, μπόρεσαν να λάβουν μέρος ενεργά βοηθώντας κάποια άλλα παιδιά που έχουν λιγότερες ευκαιρίες.

 

Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών

 

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αγγελική Υψηλάντη

 

Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ «Εκπαιδευτικές και Επαγγελματικές επιλογές»

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου ήθελαν να κατανοήσουν τι ισχύει στο Νέο Λύκειο  και να διερευνήσουν πως τα επαγγελματικά τους σχέδια θα γίνουν πραγματικότητα. Έτσι αποφάσισαν στην ερευνητική τους εργασία να ασχοληθούν με τις «Εκπαιδευτικές και Επαγγελματικές επιλογές» τους για να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους.  Για το σκοπό αυτό μελέτησαν το νόμο ? πλαίσιο του Νέου Λυκείου, απάντησαν στο ερωτηματολόγιο αυτογνωσίας «Γνωρίζω τον εαυτό μου», συζήτησαν τα αποτελέσματα σε ατομικό επίπεδο με την υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Λέσβου κα Ευγενία Τοροσιάδου (την ευχαριστούμε που πρόθυμα και άμεσα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας). Στη συνέχεια μελέτησαν το πρόγραμμα σπουδών των σχολών που τους ενδιαφέρουν, και τέλος έφτιαξαν βιογραφικά σημειώματα και συνοδευτικές επιστολές αυτών.

 

Εκπαιδευτικές και Επαγγελματικές επιλογές

 

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γιαμουγιάννη Αναστασία

 

Β? ΛΥΚΕΙΟΥ: «Τρόποι Αυτοεκμάθησης Ξένων Γλωσσών»

Η επιλογή του θέματος έγινε με βάση τη σημασία της προώθησης των ξένων γλωσσών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και την ανάγκη καλλιέργειας της πολυγλωσσίας ως βασικού στοιχείου ενίσχυσης του διαπολιτισμικού διαλόγου. Δεδομένης της συρρίκνωσης της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών στο αναλυτικό πρόγραμμα και της οικονομικής κρίσης η οποία φαίνεται να καθιστά τη φροντιστηριακή εκμάθηση ξένων γλωσσών προνόμιο των εύπορων ομάδων, η εξοικείωση με τις μεθόδους αυτοεκμάθησης ξένων γλωσσών υπήρξε σημαντική για τους μαθητές της Β? Λυκείου που ασχολήθηκαν με αυτές.

 

Τρόποι Αυτοεκμάθησης Ξένων Γλωσσών

 

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αγγελική Υψηλάντη

 

 

Β' ΛΥΚΕΙΟΥ «Επιχειρηματικά Ταλέντα»

Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου έχοντας κατανοήσει από την περσινή σχολική χρονιά ότι η ύπαρξη και η ανάπτυξη των επιχειρήσεων έχει πολύ μεγάλη σημασία για το κοινωνικό σύνολο αφού η απασχόληση και το εισόδημα των ανθρώπων καθώς και η εξέλιξη της οικονομίας κάθε χώρας εξαρτάται από αυτές, θέλησαν στην ερευνητική τους εργασία ν? ασχοληθούν με την έννοια του «επιχειρείν» και να αναδείξουν τα «Επιχειρηματικά Ταλέντα» τους, διοικώντας τη δική τους επιχείρηση. Συμμετείχαν στο διαγωνισμό ?Young Business Talents? και με τη χρήση επιχειρηματικού προσομοιωτή (business simulator) δηλ. με τη χρήση ενός λογισμικού που με μεγάλη ακρίβεια αναπαριστά την λειτουργία της επιχείρησης και της αγοράς σε πραγματικό ανταγωνισμό, «έζησαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία» όπως οι ίδιοι οι μαθητές μας είπαν στην παρουσίαση των ερευνητικών τους εργασιών.

 

Επιχειρηματικά Ταλέντα


Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γιαμουγιάννη Αναστασία

 

 

Εκπαιδευτικά Νέα

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους


Τελευταία νέα

Δημοφιλή Άρθρα

Copyright

Copyright © 2024 ΓΕΛ Πλωμαρίου - Geniko Lykeio Plomariou. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..

Στατιστικά

Μέλη : 9
Περιεχόμενο : 110
Σύνδεσμοι : 4
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 68335

Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free wordpress web hosting cheap ca domain Valid XHTML and CSS.