Αναζήτηση

Δημοσκόπηση

Πως σας φαίνεται η νέας μας ιστοσελίδα;
 

ΣύνδεσηProject 2015-2016
Συντάχθηκε απο τον/την Admin   
Τρίτη, 10 Μάιος 2016 18:30

Το σχολικό έτος 2015-2016 δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες εργασίας, δύο για την Α' Λυκείου και μία για τη Β' Λυκείου. Οι ερευνητικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ανά τάξη είναι οι ακόλουθες:

Α' ΛΥΚΕΙΟΥ

 • Ομάδα Α' «Αγιογραφία»

Οι μαθητές με βάση το μάθημα του βιβλίου τους σχετικά με την ορθόδοξη αγιογραφία ασχολήθηκαν με τη δημιουργία των δικών τους εικόνων. Δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να προσεγγίσουν την προετοιμασία ή την ολοκλήρωση μιας εικόνας. Κορυφαία  όσο και ιδιαίτερη τέχνη διαφέρει από την απλή ζωγραφική τόσο στην τεχνική όσο και στα νοήματα που κομίζει?

 

Ο Άγιος μου...

 

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γιαννάρου Μαρία • Ομάδα Β' «Ψηφιακή Αφήγηση»

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας με θέμα την Ψηφιακή Αφήγηση προσπαθήσαμε να αποδώσουμε με κινούμενα γραφικά το έργο «Καλλιστεία τετραπλεύρων» του Ντίνου Κορδώση σε διασκευή της κας Όλγας Καούκη.

Για τη δημιουργία του συγκεκριμένου έργου εργαστήκαμε ως εξής:

 

 • Σπάσαμε το σενάριο σε σκηνές και περάσαμε στη φάση του σχεδιασμού.
 • Σχεδιάσαμε το φόντο κάθε σκηνής.
 • Δημιουργήσαμε τους χαρακτήρες ηθοποιούς, δηλαδή τα σχήματα.
 • Έπειτα ασχοληθήκαμε με την κίνηση των χαρακτήρων, δηλαδή το animation. Στο σημείο αυτό παρουσιάστηκαν οι περισσότερες δυσκολίες, καθότι στο animation ? video προκειμένου να φαίνεται η κίνηση φυσική, απαιτείται ο σχεδιασμός και η προβολή πολλών στιγμιότυπων, δηλαδή καρέ ανά δευτερόλεπτο. Εμείς λόγω έλλειψης χρόνου έχουμε μειώσει αρκετά τον αριθμό των καρέ ανά δευτερόλεπτο με αποτέλεσμα οι κινήσεις να φαίνονται σπασμωδικές.
 • Μετά τη δημιουργία του animation κάναμε εξαγωγή των σκηνών σε μορφή video.
 • Στο επόμενο στάδιο ηχογραφήσαμε του διαλόγους και επεξεργαστήκαμε τα αποσπάσματα (κόψαμε σαρδάμ, μειώσαμε θόρυβο, ρυθμίσαμε ένταση κλπ).
 • Κατόπιν, ενσωματώσαμε τον ήχο στο video.
 • Και τέλος, κάναμε το τελικό μοντάζ, όπου ενώσαμε τις σκηνές μεταξύ τους και προσθέσαμε το ήχο και εφέ μετάβασης από σκηνή σε σκηνή.

 

Μέσα από το συγκεκριμένο Project οι μαθητές κατανόησαν τη διαδικασία δημιουργίας μίας ταινίας, έμαθαν να χρησιμοποιούν προγράμματα επεξεργασίας ήχου, εικόνας και βίντεο. Και τέλος ήρθαν σε επαφή με τις βασικές αρχές του animation, δηλαδή της κινούμενης εικόνας.

Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι η ταινία μικρού μήκους με την οποία λάβαμε μέρος στο φετινό διαγωνισμό Σινεμάθειας στη Χίο, όπου κερδίσαμε το βραβείο σεναρίου.

Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ.

 


Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Καραγιάννη Κατερίνα

 

Β' ΛΥΚΕΙΟΥ

 

 • Προσεγγίζοντας το θεατρικό έργο: "Μικροί Φαρισαίοι" του Δημήτρη Ψαθά

 

Κατά το σχολικό έτος 2015-2016, η Β' λυκείου του σχολείου μας προσέγγισε το υπέροχο θεατρικό έργο ?Μικροί Φαρισαίοι? του Δημήτρη Ψαθά.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές επέλεξαν το θέμα και τη μορφή του έργου με το οποίο θα ήθελαν να ασχοληθούν. Συζήτησαν και πήραν αποφάσεις γύρω από την κατάλληλη διαδικασία για το ανέβασμα της παράστασης που θα αποτελούσε και το ?παραγόμενο προϊόν? της προσπάθειάς τους. Οριστικοποίησαν όλα τα σημεία της διαδικασίας που θα ακολουθούσαν όπως το μοίρασμα των ρόλων, την ανάγνωση και ανάλυση του κειμένου ως προς τους χαρακτήρες και το ιστορικό και πολιτισμικό πλαίσιο στο οποίο είχε γραφτεί. Επέλεξαν τις σκηνές του έργου που θα αποτελούσαν για λόγους οικονομίας χρόνου το βασικό κορμό της παράστασης, έκαναν προτάσεις επί της σκηνοθεσίας, των σκηνικών και των κουστουμιών. Πέρα από την προετοιμασία της θεατρικής παράστασης, ομάδα μαθητών βιντεοσκόπησε σκηνές από τις πρόβες και δημιούργησε ένα ολιγόλεπτο βίντεο αφιερωμένο στην όλη προσπάθεια της ομάδας μας.

Η ενασχόληση με το θέατρο αυτή τη χρονιά, μας έδωσε την ευκαιρία να εκφραστούμε, να γελάσουμε, να προβληματιστούμε, να εργαστούμε ως μια κοινότητα ανθρώπων που είχε ένα κοινό όραμα και σκοπό. Η επιτυχημένη παράσταση έδωσε ώθηση στην αυτοεκτίμηση των μαθητών και φωνή στο συναίσθημά τους! Μπράβο παιδιά!

 

Παρουσίαση...

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μπούρατζη Βασιλική

 

Εκπαιδευτικά Νέα

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 10 επισκέπτες συνδεδεμένους


Τελευταία νέα

Δημοφιλή Άρθρα

Copyright

Copyright © 2024 ΓΕΛ Πλωμαρίου - Geniko Lykeio Plomariou. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..

Στατιστικά

Μέλη : 9
Περιεχόμενο : 120
Σύνδεσμοι : 4
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 69456

Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free wordpress web hosting cheap ca domain Valid XHTML and CSS.