Αναζήτηση

Δημοσκόπηση

Πως σας φαίνεται η νέας μας ιστοσελίδα;
 

ΣύνδεσηΑρχική Το Πλωμάρι Το Ελαιόλαδο
Το Ελαιόλαδο
Παρασκευή, 18 Φεβρουάριος 2011 10:15

Φυσικά χαμηλό σε χοληστερόλη, το ελαιόλαδο έχει λιγότερο βλαβερές και περισσότερο ευεργετικές ιδιότητες σε σύγκριση με άλλα φυτικά έλαια. Δεν είναι μόνο εύγευστο αλλά και ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της λεγόμενης Μεσογειακής Διατροφής. Τα λίπη και τα έλαια είναι βασικοί παράγοντες σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Το ελαιόλαδο είναι εύπεπτο και απορροφάται γρήγορα και ολοκληρωτικά από τον οργανισμό. Επίσης ίχνη συστατικών, όπως η χλωροφύλλη, βοηθούν αυτή την απορρόφηση και το άρωμα και η γεύση ερεθίζουν την όρεξη, έναν επίσης σημαντικό βοηθό στη διαδικασία της πέψης. Όπως όλα τα λίπη και τα έλαια η θερμιδική του ικανότητα είναι περίπου 9cal/gr. Παρουσιάζει ανθεκτικότητα σε φαινόμενα οξείδωσης και είναι από τα έλαια.

Το γεγονός ότι το λάδι έχει κατάλληλη αναλογία κεκορεσμένων και ακόρεστων οξέων που το κάνει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της μεσογειακής δίαιτας, της οποίας η αξία και η προσφορά στην αποφυγή σιβαρών ασθενειών και κατ' επέκταση στη μακροβιότητα του ανθρώπου έχει παγκόσμια αναγνωριστεί.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη Λέσβο χωρίς τα ελαιόδεντρά της που ασημίζουν κάτω από το άπλετο φως του ήλιου.Εκτός από τη θάλασσα, κανένα άλλο αγαθό της φύσης δε δέθηκε τόσο πολύ με τον Ελληνικό χώρο, όσο η ελιά και το λάδι της, που έθρεψε τόσους πολιτισμούς, από τη βαθιά αρχαιότητα έως σήμερα. Στη Λέσβο σήμερα υπάρχουν πάνω (11.000.000) έντεκα εκατομμύρια ελαιόδεντρα σε έκταση 465 χιλ στρεμμάτων με μέση παραγωγή 100.000 τόνους καρπούς ή 20.000 τόνους ελαιολάδου.

Ασύγκριτο σε γεύση, άρωμα και με καλύτερους και με τις καλύτερες διατροφικές ιδιότητες, το ελαιόλαδο της Μυτιλήνης είναι ένα αληθινό δώρο της Λεσβιακής φύσης. Αυτό το φημισμένο ελαιόλαδο πηγή υγείας και βασικό συστατικό της διατροφής του σύγχρονου καταναλωτή.

Πήγη:www.plomaricity.gr

 

Εκπαιδευτικά Νέα

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους


Τελευταία νέα

Δημοφιλή Άρθρα

Copyright

Copyright © 2024 ΓΕΛ Πλωμαρίου - Geniko Lykeio Plomariou. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..

Στατιστικά

Μέλη : 9
Περιεχόμενο : 120
Σύνδεσμοι : 4
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 69457

Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free wordpress web hosting cheap ca domain Valid XHTML and CSS.