Αναζήτηση

Δημοσκόπηση

Πως σας φαίνεται η νέας μας ιστοσελίδα;
 

ΣύνδεσηΑρχική
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συντάχθηκε απο τον/την Admin   
Δευτέρα, 08 Μάιος 2017 09:01

ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Περίπου 795 ομάδες και 3000 μαθητές Λυκείου (ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ) απ? όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον καινοτόμο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας ?YOUNG BUSINESS TALENTS 2016-2017? που υλοποιήθηκε για τέταρτη φορά στην Ελλάδα. Στο διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν παράλληλα η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και για πρώτη φορά φέτος το Μεξικό.

Στο διαγωνισμό ?YOUNG BUSINESS TALENTS 2016-2017? που ξεκίνησε το Νοέμβριο 2016 η καθεμιά ομάδα-εικονική επιχείρηση που αποτελούταν από 3 ή 4 μαθητές, έπρεπε κάθε εβδομάδα-εικονικό έτος βάση σεναρίου να καταθέτει ένα επιχειρηματικό σχέδιο-business plan δηλ. να αποφασίζει όπως και σε μια επιχείρηση. Στόχος της ομάδας  ήταν να καταστήσει την εικονική της επιχείρηση όσο πιο βιώσιμη και ανταγωνιστική γίνεται εφαρμόζοντας τις τεχνικές του management και του marketing.

Μετά από 11 εβδομάδες-εικονικά έτη με on line διαδικασία και χρησιμοποιώντας έναν επιχειρηματικό  προσομοιωτή (business simulator) δηλ. ένα πολύ προηγμένο λογισμικό που έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται στοιχεία και να αναπαριστά την αγορά σε πραγματικό ανταγωνισμό και έχοντας καταθέσει 11 επιχειρηματικά πλάνα, οι 75 πρώτες ομάδες βάση συσσωρευμένης κερδοφορίας πέρασαν στον τελικό που έγινε με φυσική παρουσία στην Αθήνα στις 22/4/2017.

Το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ πέρασε για τέταρτη φορά στον τελικό. Έτσι η ομάδα:

THE_OUTSIDERS με τους μαθητές:

Λάσκαρη Παναγιώτη

Βουλαλά Κωνσταντίνο

Φωτεινό Δημήτρη

Λάμπρου Γεώργιο-Κωνσταντίνο

και η  καθηγήτρια  κα Γιαμουγιάννη Αναστασία ΠΕ09 Οικονομολόγος έζησαν μια μοναδική διδακτική εμπειρία στο συναρπαστικό τελικό με τη συμμετοχή τους στο βιωματικό αυτό παιχνίδι συνεργασίας και άμιλλας.

Ο δ/ντής του Γενικού Λυκείου Πλωμαρίου και ο σύλλογος των καθηγητών  συγχαίρουν τους μαθητές και την καθηγήτρια για την επιτυχία τους και τους εύχονται πάντα να επιτυγχάνουν το στόχο τους.

 

 

Εκπαιδευτικά Νέα

PGT RssScroller - Copyright © 2010 by pagit.eu

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους


Τελευταία νέα

Δημοφιλή Άρθρα

Copyright

Copyright © 2024 ΓΕΛ Πλωμαρίου - Geniko Lykeio Plomariou. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..

Στατιστικά

Μέλη : 9
Περιεχόμενο : 122
Σύνδεσμοι : 4
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 73689

Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: free wordpress web hosting cheap ca domain Valid XHTML and CSS.